Belföld

Gereblyével ölt, két év nyolc hónapot kapott

Két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a balástyai nőt, aki tavaly tavasszal gereblyével és faággal úgy megvert egy férfit, hogy az a helyszínen meghalt.

Az 54 éves asszonyt halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság. Az ítélet szerint a vádlott 2008. március 16-án a cseresznyefát metszette az utcán. Arra járt egy erősen ittas, 49 éves helybéli férfi, aki szóváltás után kilökte a nő alól a létrát.

Az asszony feltápászkodott, majd gereblyével olyan erővel vágta hátba a férfit, hogy eltört a szerszám nyele, és a sértett elesett. A nő ezután felkapott egy faágat, és „Mi van, nem volt még elég?” felkiáltással fejbe ütötte a felállni próbáló férfit, aki újból elesett, és beütötte fejét a betonútba. A mentők egy órán át próbálták újraéleszteni a férfit, de nem jártak sikerrel. A szakértők szerint a férfi halálát a fejét ért tompa ütés és az erős ittasság miatt kialakult heveny alkoholmérgezés együttesen okozta. A halál bekövetkezte és a bántalmazás között csak közvetett összefüggés áll fenn.

A szakértői vélemény szerint a vádlott fiatal kora óta paranoid személyiségtorzulásban szenved, emiatt a kisebb sérelmekre, konfliktusokra is eltúlzottan reagált. Az asszony felismerő- és belátóképessége a bűncselekmény idején közepes mértékben volt korlátozott. A táblabíróság ezzel elutasította a vádlott és védője enyhítésért benyújtott fellebbezését, amelyet többek között arra alapoztak, hogy az asszony belátóképessége nem közpes, hanem jelentős mértékben korlátozott, miként azt egy 1995-ben történt hasonló ügyben a szakértő megállapította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik