Belföld

Megjelent a politikai terrorizmus

Amit korábban csak sejtettek, ma már tudják: Magyarországon vannak olyan személyek, akik készek politikai terrorcselekmények elkövetésére - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója. Laborcz Sándor szerint a "kemény mag" néhány tucat emberből áll.

Az NBH főigazgatója azt állítja, a korábbi időszakhoz képest stabilizálódott a helyzet. Laborc Sándor dandártábornok a Népszabadságnak nyilatkozva emlékeztetett rá, hogy 2006-ban szélsőséges csoportok felgyújtották az MTV székházát, hetekig randalíroztak Budapest utcáin, barikádokat építettek, a rendőrökre Molotov-koktélokat dobtak. Mára ezeknek a radikális csoportoknak a társadalmi és politikai támogatottsága jelentősen csökkent, a szervezetek megosztottá váltak – mutatott rá Laborc Sándor.

A titkosszolgálat információi szerint vannak olyan személyek, akik készek erőszakosan fellépni a demokratikus államrend megdöntésére, és vannak olyanok, akik belesodródnának efféle akcióba – mondta a lap kérdésére a főigazgató. Konkrét számokról nem kívánt beszélni, csak annyit árult el, hogy az első körbe tartozók, az úgynevezett kemény mag létszáma – akik készek akár a fegyveres fellépésre is – legfeljebb néhány tucatnyira tehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik