Belföld

Kezdeményezést vár az MSZP a kormánytól

Az MSZP választmánya szerint a kormánynak kezdeményezőbbnek kell lennie a szociális krízis megoldásában, igazságosabb teherelosztásnak kell érvényesülnie - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke.

A választmány zárt ülésén a résztvevők egyhangúlag egyetértettek azzal, hogy a válság legfontosabb tanulsága, hogy az ország teljesítményétől nem független a szociális jólét – közölte Simon Gábor annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök tájékoztatta programjáról a testületet.

Elmondta: a választmány központi kérdésnek tekintette a foglalkoztatást. Többen beszéltek arról, hogy több támogatást kell adni a kis- és középvállalkozásoknak, mivel ők lehetnek azok, akik a foglalkoztatás fenntartásával hozzájárulnak a gazdaság erősödéséhez.

Simon Gábor elmondta, hogy a vitában felvetődött, olyan jövőképet kell adni az országnak, amely nemcsak a válságkezelés rövid távú intézkedéseit tartalmazza, hanem megmutatja, a válság leküzdése után milyen Magyarország formálódik.

Tájékoztatása szerint a testület a szolidaritás és a tiltakozás kifejezésére egy perces néma felállással emlékezett meg a Tiszalökön megölt roma férfiról. Utalt arra, hogy a Bajnai Gordon a héten történt bűncselekményt a választmány ülésén a Magyar Köztársaság biztonsága ellen elkövetett szégyenletes cselekedetnek minősítette.

A választmányi elnök a napirendek között említette az EP-kampányról szóló beszámolót, amellyel összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy az MSZP EP-képviselői nem Magyarország egyik felét, hanem az ország egészét kívánják képviselni az Európai Parlamentben.

“Az Európai Unióba nem a konfliktusokat kell exportálni, hanem együttműködéssel Magyarország lehetőségeit bővíteni” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik