Belföld

Több lesz a rendőr Szeged belvárosában

Megerősítik a rendőri jelenlétet a szegedi belvárosban az idegenforgalmi szezon közeledtével a bűncselekmények megelőzése és a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében.

Bár a szegedi közbiztonsági helyzet javult, több mint 20 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a lakosság körében végzett felmérés szerint az emberek biztonságérzete mégis romlott.

A bűnügyi statisztikák és a lakossági felmérés alapján a legkritikusabb városrészekben megerősítették a közterületi rendőri jelenlétet. Ennek köszönhetően az idei év első három hónapjában például 62 százalékkal nőtt a tetten ért bűnelkövetők száma, a piac környékén jelentősen csökkentek a zseblopások, és eltűntek a csempészett cigarettát árusítók is.

Az idegenforgalmi szezon közeledtével a belvárosban a városőrséggel és a közterület-felügyelettel együttműködve folyamatosan járőröznek majd. A főtéren információs pavilont működtetnek, ahol egy idegen nyelveket beszélő egyetemista és egy rendőr áll majd a járókelők rendelkezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik