Belföld

100 millióból kampányol a Fidesz és az SZDSZ

Az MSZP és az MDF csak az európai parlamenti választások kampányának lezárultával közli, hogy mennyit költött. A Fidesz legfeljebb 100 millió forintot, míg az SZDSZ körülbelül 100 millió forintot szán a kampányra. A KDNP-nek nem lesz önálló választási kasszája.

Az MSZP csak a kampány végeztével, amikor „megvan a kassza”, áll majd azzal a nyilvánosság elé. A szocialista párt májusban kezdi hivatalosan a kampányt, de már gyűjti az ajánlószelvényeket. Göncz Kinga, a párt EP-listájának vezetője személyesen is felhívott legális adatbázisból származó telefonszámokat.

A Fidesz maximum 100 millió forintot költ el a kampányban. A párt a klasszikus politikai hirdetéseken alapuló kampányt csak májusban kezdi el. A KDNP-nek – mivel jelöltjei a Fidesz EP-listáján szerepelnek, s a kampány is közös lesz – önálló választási kasszája sem lesz.

Az SZDSZ kampányköltségvetése körülbelül 100 millió forintos nagyságrendű lesz, de pontos adatot majd csak a kampány lezárultával tudnak mondani. Az MDF még annyit sem fordít a június 7-i európai parlamenti választások kampányára, mint az országgyűlési választások kampányára. Az MDF 22 jelöltet indít az európai parlamenti választásokon.

A hivatalos kampány Magyarországon március 26-án vette kezdetét, amikor Sólyom László június 7-ére
írta ki a magyarországi európai parlamenti választásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik