Belföld

Elveszett Hunvald nyilatkozata – nem lesz költségvetés?

Miután keddig nem érkezett meg Hunvald György MSZP-s közgyűlési képviselő mandátumról lemondó nyilatkozata, nincs esély arra, hogy cseréjével a szocialisták visszaállítsák az április 30-i közgyűlésre az MSZP–SZDSZ-koalíció egyfős többségét - írta a Népszava.

A koalíció nem tudja elfogadni az ellenzék által jelen formájában elvetett idei költségvetési rendeletet. Jövő héten legfeljebb az átmeneti gazdálkodási időszak meghosszabbításáról dönthet a testületben a koalíció az MDF voksaival.

Csak találgatják az önkormányzatnál és az MSZP-ben, hogy hol lehet Hunvald György, előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester közgyűlési mandátumáról lemondó nyilatkozata. Abban mindenki biztos, hogy eleget tett pártja kérésének, és lemondott, ám azt senki sem tudja biztosan, hol van a nyilatkozat.

Steiner Pál frakcióvezető a lapnak azt mondta, kedd estig nem került elő a nyilatkozat, ami egyesek szerint Hunvald feleségénél, mások szerint korábbi tanácsadójánál, Kéri Lászlónál van (aki nem azonos a politológussal).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik