Belföld

Véglegesen kizárták a Fideszből a hevesi polgármestert

Újra, immár véglegesen kizárta a Fideszből a párt Heves megyei elnökségének határozata nyomán Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét a Fidesz országos választmányának elnöksége - tájékoztatott a Fidesz Heves megyei elnöke.

A megyei elnökség azzal indokolta döntését, hogy a hevesi önkormányzat a Fidesz országos választmányának állásfoglalása ellenére egy magáncégnek adta át működtetésre a város rendelőintézetét – közölte Balázs József.

A megyei elnökség először múlt év júliusában döntött a kizárásról, ám a döntést eljárásjogi hibák miatt meg kellett ismételni, azt követően, hogy Csáki fellebbezett a párt etikai bizottságánál – tette hozzá.

Korábban a megyei elnökség Csáki Zsigmond mellett kizárta Magyar Istvánt, a párt egri elnökét is. Ugyanis Magyar résztulajdonosa az Agria Ügyelet Kft.-nek, amely átvette a hevesi rendelőintézet üzemeltetését. Magyar István először szintén fellebbezett, majd – mint az MTI-nek korábban elmondta – önként hagyta ott a pártot. Akkori, vagyis decemberi közlése szerint, “elege lett a hercehurcából”.

Csáki Zsigmond tagja a Heves megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely erőteljesen ellenezte a Heves megyei kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HospInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Erre utalt eredeti határozatában a megyei elnökség is, miszerint “Csáki Zsigmond, mint a Heves megyei önkormányzat képviselője már a privatizáció kiírásának előkészítésénél is hangadóként lépett fel a megyei kórház privatizációja ellen.” Eközben a hevesi önkormányzat, jóváhagyásával pályázatot írt ki a helyi rendelőintézet működtetésére.

“Csáki Zsigmond ezzel a cselekedetével hiteltelenné tette a Fidesz azon törekvését is, amely országos szinten is állást foglal az egészségügy önkormányzati tulajdonban való tartása, a működtetés bújtatott privatizációjának elutasítása (…) mellett. (…) Cselekedetével a Szövetség alapszabályát, programját, értékeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsított” – indokolta döntését a megyei pártelnökség.

Csáki Zsigmond nem kívánta kommentálni a döntést.
Az egri kórházat a szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzattal kötött szerződés alapján november 1-je óta a HospInvest Zrt. működteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik