Belföld

Megbukott a metróprojekt?

Brüsszeli információk szerint az Európai Bizottság visszadobta a főváros és a kormány által benyújtott pályázati anyagot, mert abban egyebek mellett 1996-os forgalomszámlálási adatok szerepelnek, a hivatalos költség-haszon elemzés pedig megalapozatlan - közölte Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit a Magyar Nemzet idézett.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság elnöke szerint gyakorlatilag megbukott a 4-es metró EU-pályázata.

Mint mondta, úgy látja, egyre bizonytalanabb Magyarország legnagyobb beruházásának sorsa, hiteles adatok nem ismertek, folyamatosan emelkednek a költségek, és senki nem tudja, mikor utazhatunk a metróvonalon.

még nincs döntés

A múlt hét csütörtökig bizonyosan nem döntött az Európai Bizottság a budapesti négyes metró építési projektpályázatának támogatásáról – közölte kedden az MTI-vel a kérdésben illetékes brüsszeli bizottsági szóvivő, hozzátéve, hogy az esetleges legfrissebb információknak még utána kell néznie.

A lap megkereste a fővárost is, ahol azt közölték: nem tudnak az 520 milliárd forintos fejlesztés pályázatának bukásáról, és várják az uniós döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik