Belföld

Még inkább Gyurcsányban bíznak az MSZP-szavazók

Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága: az összes megkérdezett körében már 30 százalék, a biztosan szavazóknál pedig 70-en áll. Ezzel szemben az MSZP változatlanul 11, illetve 18 százalékot tudhat maga mögött. A Századvég és a Forsense közös kutatása szerint, míg az MDF és az SZDSZ támogatottsága egyaránt 1 százalék, a Jobbik 3 százalékon ál

A biztos szavazó pártválasztók 70 százaléka szavazna a Fideszre és 18 százaléka az MSZP-re. A két kisebbik parlamenti párt, az SZDSZ és az MDF 2 illetve 1 százalékos támogatottsággal bír a biztos szavazó pártválasztók körében, ugyanakkor a Jobbik – a Századvég és a Forsense mérései során először – elérte a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

Továbbra is igen negatív a Gyurcsány-kormány teljesítményének utólagos megítélése. Az összes megkérdezett 73 százaléka negatív értékelést, 23 százaléka pozitív értékelést adott a leköszönő kabinetről. A politikával kapcsolatos általános elégedetlenséget jelzi, hogy a megkérdezettek közel fele (47 százalék) mind a kormánnyal, mind az ellenzékkel elégedetlen.

A Bajnai-kormány felállása után sem változott érdemben a közhangulat. A válaszadók közel hattizede továbbra is az előrehozott választások mellett áll. A válaszadók 28 százaléka tartja alkalmasnak Bajnai Gordont miniszterelnöknek, 42 százalékuk szerint alkalmatlan erre a posztra. Figyelemreméltó, hogy az MSZP szavazói továbbra is inkább Gyurcsány Ferencben bíznak (44 százalék), mint Bajnai Gordonban (27 százalék).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik