Belföld

MDF-vezetők elfogadhatatlannak tartják Szili támogatását

Elfogadhatatlannak tartja Szili Katalin pécsi szocialista polgármesterjelölt MDF-es támogatását és fideszes ellenfele, Páva Zsolt megválasztására buzdította a választókat az MDF több volt és jelenlegi országos és baranyai vezetője kedden.

“Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az MDF megyei elnöke, majd országos vezetése is Szili Katalin támogatására szólított fel a pécsi időközi polgármester-választáson” – mondta Almássy Kornél, az MDF volt alelnöke, független parlamenti képviselő.
A politikus Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány művelődési és közoktatási minisztere, Győri József, az MDF baranyai választmányának volt alelnöke, Gayer Balázs, az MDF mohácsi elnöke, valamint Menyhért Tamás, az Ifjúsági Demokrata Fórum pécsi elnöke társaságában tartott tájékoztatót.

Almássy Kornél magyarázata szerint “Szili Katalint az Országgyűlés elnökeként, az MSZP egyik vezetőjeként komoly felelősség terheli az elmúlt hét év hibás politikájáért, amelynek következményeit a súlyos megszorításokon keresztül a lakosságnak kell most vállalni”.

“Akik Szili Katalint támogatják, személyi átfedések révén azt a politikát támogatják, amely Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programja körüli szakmai hibák, botrányok, korrupció-gyanús ügyek révén az ország közvéleménye előtt lejáratta a várost, Európa előtt pedig Magyarországot, és szinte teljesen eltékozolta a benne rejlő lehetőségeket” – tette hozzá.
Almássy Kornél arra szólította fel a választókat, akiknek valóban fontos Pécs fejlődése, valamint az MDF eredeti értékrendje, hogy szavazzanak Páva Zsoltra, akit felkészültsége, szakmai tapasztalata, nemzetközi kapcsolatai és az általa képviselt értékrend érdemessé tesznek a támogatásra”.

Az ügy előzménye, hogy Habjánecz Tibor, az MDF baranyai elnöke múlt hét csütörtökön bejelentette: a párt baranyai választmánya és városi szervezete Szili Katalint támogatja a májusi pécsi időközi polgármester-választáson.

Indoklása szerint az MDF számára a szocialisták jelöltjének a programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté.
Habjánecz Tibor az MTI-nek akkor elmondta: Szili Katalin ígéretet tett rá, hogy kivizsgálja a pécsi Expo Center ügyét, emellett lépéseket tesz a parkolás pécsi kézbevétele és igazságosabbá tétele érdekében. Az MDF-nek pedig ezek kulcsfontosságú kérdések, illetve megoldandó problémák.
A párt helyi szervezeteinek döntését az országos elnökség sem kifogásolta. Dávid Ibolya pártelnök keddi pécsi sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy az MDF önkormányzati politikája egyértelmű: mindig programokban és a települések biztonságos működtetésében, fejlesztésében gondolkodik és nem pártpolitikai oldalakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik