Belföld

A MÁV visszautasítja a korrupciós vádakat

A MÁV Zrt. vezetése visszautasítja azokat a korrupciós rágalmakat, amelyeket az egykori vasúti hivatal volt vezetője fejtett ki az egyik napilapban; a cég jogi lépéseket tesz Antal Dániellel szemben - közölte a vasúttársaság.

Antal Dániel, a Reformszövetség szakértői anyagának alkotója, a megszüntetett Magyar Vasúti Hivatal egykori elnöke a Magyar Nemzet hétfői számában azt nyilatkozta, hogy évente 11 milliárd forint közpénz folyik ki korrupciós csatornákon a MÁV költségvetéséből.

A MÁV Zrt. közölte: a vasúttársaság Antal Dániellel szemben jogi lépéseket tesz a tendenciózus és valótlan kijelentések miatt.

Az egykori hivatali vezető felelőtlen és hamis kijelentései arról tanúskodnak, hogy egyáltalán nem rendelkezik valós ismeretekkel a MÁV működéséről, ellenséges hozzáállása pedig nemhogy segítené, éppen ellenkezőleg, akadályozza a magyar vasút korszerűsítésének ügyét – áll a MÁV Zrt. közleményében.

A vasúttársaság menedzsmentje különösen furcsának tartja, hogy a hivatal volt vezetője felelőtlen, tényeket nélkülöző állításaival éppen akkor állt a nyilvánosság elé, amikor a gazdasági válság nyomán a vállalatcsoport működésével kapcsolatban fontos döntések előkészítése zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik