Belföld

Késsel fenyegetőzött a rendőrőrsön

Késsel fenyegetőzött egy 17 éves lány a nyíregyházi érkerti rendőrőrsön, akit végül az ügyében eljáró nyomozónő és a segítségére siető rendőrök fékeztek meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A lánynak hétfőn azért kellett megjelennie az őrsön, mert még január végén tett feljelentése szerint valaki a nyíregyházi vasútállomáson arra kényszerítette, hogy kövesse egy házig, ahol megerőszakolta – mondta Fülöp Gergely.

A tanúkihallgatásra idézett, s eleinte nyugodtan viselkedő lány végül kést vett elő, és azzal fenyegetett meg egy középkorú férfit a rendőrőrsön. A rendőrök időben elvették tőle a kést, de mivel továbbra is agresszíven viselkedett, s zavart volt, megbilincselték és kórházba szállították.

A százados tájékoztatása szerint az intézetből szökött lány januárban nem tudta megmutatni azt a házat, ahol megerőszakolták. A folytatódó eljárásban most idéztek be a rendőrőrsre egy 52 éves férfit, akit elmondása szerint a zavartan viselkedő lány követett hazáig az állomástól, és azóta is többször járt a háznál, de közöttük nem történt semmi.

A szóvivő megjegyezte: az erőszakos közösülés gyanújával ismeretlen tettes ellen elrendelt eljárásban a férfit tanúként hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik