Belföld

Bajnai a honvédség előtt tiszteleg

A honvédség példát mutatott az országnak, az elmúlt néhány évben képes volt önmagát modernizálni, megreformálni, hatékonyabbá és ésszerűbbé tenni - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar Honvédség vezetői értekezlete után kedden Budapesten. Szekeres Imre honvédelmi miniszter bejelentette: a honvédség 3.000 katonát vehet fel a jövőben.

A miniszterelnök a katonák előtt arról beszélt, hogy a rövid távon áldozattal járó változások, a vállalt konfliktusok jobb, világosabb, ésszerűbb, jobb minőséget nyújtó szolgáltatáshoz vezetnek. A honvédség ebben az elmúlt néhány évben példát mutatott az országnak, képes volt azt megtenni, amit Magyarország más rendszerei még nem – jelentette ki.

Mint mondta, a válsághelyzetet úgy kell megoldani, hogy Magyarország védelmi képessége, az az erő, amelyet a honvédség felépített, sértetlen maradjon.

Bajnai Gordon üdvözölte azt a bejelentést, hogy a honvédség 3.000 új munkahellyel hozzá kíván járulni a válság kezeléséhez.

Álláslehetőség

Hétszáz szerződéses katonát toboroz a Magyar Honvédség egyik legjelentősebb szárazföldi alakulata, az 5. Bocskai István Lövészdandár – közölte Lippai Péter alezredes, az egység törzsfőnök-helyettese Nyíregyházán.

A 13 ország 17 helyőrségében békefenntartói és válságkezelési feladatokat is teljesítő dandár most éppen afganisztáni és balkáni misszióra, valamint NATO-szolgálatra készít fel katonákat – mondta sajtótájékoztatóján a honvédségi vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik