Belföld

Nincs tartalék az önkormányzatokban

A Magyar Nemzet szerint országszerte értetlenül fogadták Varga Zoltán miniszterjelölt kijelentéseit, aki szakbizottsági meghallgatásán az önkormányzatok pazarlásáról és további lehetséges spórolásról beszélt.

A lap azt írta: több településvezető vendégül látná a szocialista politikust, mert úgy vélik, a Békés megyei közgyűlés előző elnöke elvesztette a kapcsolatot az önkormányzatokkal, és nincs tisztában a valósággal.

A szocialista településvezetők megértőbbnek mutatkoztak párttársukkal, de további komoly megszorításokat ők sem tudnak elképzelni. Csabai Lászlóné, Nyíregyháza szocialista polgármestere szerint nem az önkormányzatoknál, hanem az önkormányzati rendszer átalakításával lehetne spórolni.

Bencze István, Dömsöd független polgármestere biztos abban, hogy ők már nem tudják tovább faragni kiadásaikat. Mint mondta, lehetetlen további pénzeket elvonni, ha élni akarnak.

Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnöke szerint a Gyurcsány-kormány gyakorlatilag megnyomorította az önkormányzatokat, és már a kötelező feladatok ellátását sem tudják megoldani

Ajánlott videó

Olvasói sztorik