Belföld

Megkapták kinevezésüket a miniszterek

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában kinevezte a Bajnai-kormány minisztereit.

Az új kormány tagjai, a tizennégy miniszter, egyenként vette át a kinevezési okiratot a köztársasági elnöktől. A minisztereket elkísérte Bajnai Gordon miniszterelnök is.

Az új kormányba április 16-i hatállyal az államfő külügyminiszterré nevezte ki Balázs Pétert, igazságügyi és rendészeti miniszterré Draskovics Tibort, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszterré Ficsor Ádámot, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterré Gráf Józsefet, szociális és munkaügyi miniszterré Herczog Lászlót. Oktatási és kulturális miniszterré nevezte ki Hiller Istvánt, közlekedési hírközlési és energiaügyi miniszterré Hónig Pétert, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszterré Kiss Pétert, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterré Molnár Csabát, pénzügyminiszterré Oszkó Pétert, környezetvédelmi és vízügyi miniszterré Szabó Imrét. Egészségügyi miniszterré Székely Tamást, honvédelmi miniszterré Szekeres Imrét, valamint önkormányzati miniszterré Varga Zoltánt.

A Bajnai-kormány és az államfő (mti)

A Bajnai-kormány és az államfő (mti)

Bajnai Gordon Vahl Tamást jelölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élére, azonban ő visszalépett a jelöltségtől, így még nincs gazdasági miniszter az új kormányban.

A miniszterek a kinevezés után autóba ültek, és elhagyták a Sándor-palotát.

Sólyom László köztársasági elnök múlt hét szerdán folytatott megbeszélést Bajnai Gordon miniszterelnökkel a Sándor-palotában. A találkozó után az államfő azt mondta: Bajnai Gordon megválasztása ellen semmiféle alkotmányos kifogás nem emelhető. Hozzátette azonban: az ország érdekében szerencsésebb megoldásnak tartotta volna az előre hozott választásokat. A Bajnai-kormány minisztereinek eskütétele hétfőn délután lesz a Parlamentben.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.