Belföld

Csütörtökön hidegcsepp hoz lehűlést

Délen és nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt csak időnként növekszik meg a felhőzet, a legtöbb napsütés északkeleten várható a hétfői napon. A hőmérséklet délután 18, 23 fok között valószínű. Csütörtökön hidegcsepp hozhat lehűlést és csapadékot.

Továbbra is délen lesz több a felhő, ott főleg az éjszaka első felében fordulhatnak elő további záporok. Máshol a gyengén felhős ég mellett csapadék nem várható. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul.

A hét elején többnyire száraz, kissé szeles, változóan felhős idő lesz. Csütörtökön észak felől egy hidegcsepp érheti el hazánkat – nagy bizonytalanság mellett -, így aznap csapadékos időre számíthatunk, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat. Péntektől kevésbé mozgalmas időszak kezdődhet, fokozatos melegedéssel.

A hidegcsepp egy olyan jelenség amelyen belül nem feltétlenül kisebb vagy nagyobb a légnyomás mint a körülötte lévő területeken, de a hidegcsepp belséjében mindig hidegebb jócskán a levegő mint, a körülötte lévő területeken. Általában jellemző kör szerkezetű és több száz kilométer átmérőjű, műholdképen olyan mint egy minicikon.

További előrejelzések a FigyelőNet Időjárás oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik