Belföld

Futóverseny és a Critical Mass miatt máshogy járnak a buszok

Forgalmi korlátozásokra, útlezárásokra, a BKV-járatok menetrendjének és útvonalának változásaira számíthatnak azok, akik vasárnap Budapesten közlekednek.

A délelőtti úgynevezett városvédő futóverseny résztvevői a Margitsziget – Árpád híd – Pesti alsó rakpart – Roosevelt tér – Széchenyi felső rakpart – Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér – Margit híd útvonalon futnak. A verseny miatti útlezárások érintik a 16-os, a 26-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok menetrendjét.

Délután a Critical Mass felvonulásán várhatóan soktízezer kerékpáros indul el a Döbrentei térről az Erzsébet hídon át a Ferenciek terére, majd vissza a hídon Budára. Útjukat az Alagút – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – Akadémia utca – Kossuth Lajos tér – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétányon folytatják a Városligetig.

A felvonuláshoz kapcsolódó útlezárások érintik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as és a 173E, a 8-as, a 16-os, a 178-as, a 178A, a 86-os, a 19-41V villamospótló, a 112-es, a 105-ös, a 115-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és 79-es, a 70-es, a 78-as trolibuszok útvonalát és menetrendjét.

Ugyancsak délután rendezik meg a fővárosban – a holokauszt áldozataira emlékezve – az Élet Menetét. A felvonulók a Bethlen Gábor téren tartanak rövid megemlékezést, majd az István utca – Rottenbiller utca – Baross téri felüljáró – Fiumei út – Józsefvárosi pályaudvar útvonalat járják be.

A lezárások idejére megváltozik a 73-as, a 74-es, 76-os illetve a 78-as trolibuszok útvonala és menetrendje. A metróvonalakon és a legtöbb villamosjáraton azonban várhatólag zavartalanul lehet majd utazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik