Belföld

Felgyújtották Draskovics korábbi házát

Feltehetőleg azt a családi házat gyújtották fel szombat hajnalban a főváros XII. kerületében, amely korábban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter tulajdonában állt; a tűzben nem sérült meg senki.

Molnár Péter, a Fővárosi tűzoltóság szóvivője azt közölte, hogy a Hunyad lejtőn álló, mintegy 150 négyzetméteres, kétszintes, tetőtér-beépítéses épületben keletkezett tüzet öt fecskendővel oltották el. Közölte azt is, feltehetőleg gyújtogatás okozhatta a tüzet, erre utal, hogy kannákat és ismeretlen összetételű “égésgyorsító” vegyi anyagokat találtak a helyszínen.

Tűzoltók dolgoznak a családi házban keletkezett tűz oltásán. (mti)

Tűzoltók dolgoznak a családi házban keletkezett tűz oltásán. (mti)

Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy az elsődleges adatok alapján nem zárható ki a gyújtogatás, de még további a vizsgálat szükséges. Az MTI az utcában lakóktól úgy értesült, hogy a ház korábban Draskovics Tibor tulajdonában állt, és csak most a tűzeset kapcsán hallottak arról, hogy az ingatlan már nem a politikusé.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter mindössze annyit mondott: nem szeretné kommentálni ezeket a találgatásokat.

Nyomozást indított a rendőrség a XII. kerületi gyújtogatás miatt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint egyelőre nem merült fel olyan információ, hogy a bűncselekmény az ingatlan korábbi tulajdonosa, Draskovics Tibor ellen irányult volna.

Kora délután az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a ház környékét a rendőrség sárga szalaggal körbezárta. Beszámolója szerint a helyszínelők még mindig vizsgálódnak a hajnali tűzeset helyszínén, továbbá egy tűzoltóautó is a helyszínen van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik