Belföld

Mégsem indul Pécsett Juhász István

Mégsem indul Pécs polgármesteri székéért Juhász István. A pécsi közgyűlés független képviselője egyben Szili Katalin szocialista jelölt támogatását kérte a neki ajánlószelvényt adó választóktól.

„ Baloldali gondolkodású, független jelöltként úgy döntöttem, nem adom le a polgármester-választáson való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, nem indulok el Pécs polgármesteri székéért” – írta Juhász István. Indoklása szerint Pécs jövője, fejlődése azon múlik, hogy „képesek vagyunk-e megbékélni egymással, befejezzük-e a pártoskodó háborút, és elkezdünk-e felelősséggel dolgozni a városért”.

„A város sikere azon múlik, hogy a következő hetekben képesek leszünk-e elindítani ezt a közös munkát, képesek vagyunk-e meghaladni a részérdekeinket, és együtt tenni a sikeres jövőért. Ehhez erős, tapasztalt, széles körben elismert és támogatott jelöltre van szükség” – fogalmazott közleményében.

Bíznak Sziliben

Juhász István kitért rá, annak ellenére, hogy „az utóbbi években milyen politikát folytatott a város vezetése”, látja, hogy Pécsett a baloldalnak mennyire erős a támogatottsága, milyen erős a hite, és mennyien bíznak Szili Katalin visszatérésében, abban a tapasztalatban, amelyet ő megtestesít.

„Köszönöm mindenkinek, aki nekem adta ajánlószelvényét, és támogatott az indulásban. Szeretném, ha ők is belátnák, az előttünk álló hónapokban együtt kell dolgoznunk Pécs városáért, együtt kell dolgoznunk közösen a baloldallal, Szili Katalinnal, együtt kell megváltoztatnunk a várost” – tette hozzá a politikus.

Az MDF is Szili mellett

Habjánecz Tibor, az MDF baranya megyei elnöke bejelentette, hogy Szili Katalin szocialista jelöltet támogatja a pécsi időközi polgármester-választáson.

Az MDF számára a szocialisták jelöltjének a programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté – indokolta a döntést Habjánecz Tibor. ”Az igazat megvallva, nem is nagyon álltak velünk szóba” – tette hozzá. Az elnök az MTI-nek elmondta: Szili Katalin ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja a pécsi Expo Center ügyét, emellett lépéseket tesz a parkolás pécsi kézbevétele és igazságosabbá tétele érdekében, az MDF-nek pedig ezek kulcsfontosságú kérdések, illetve megoldandó problémák.

Az MDF az antalli örökség útjáról az Apró Antal-i útra lépett – kommentálta a Fidesz az MDF döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik