Belföld

Nyomozás indult két tüntető ellen

A keddi budapesti demonstrációkon előállított tüntetők közül kettővel szemben rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség, mindkét esetben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt.

Az egyik gyanúsítottat a nyomozó ügyészség őrizetbe vette, s az őrizet időtartama – 72 óra – alatt a gyanúsított bíróság elé állítását tervezik, “mivel annak törvényi feltételei fennállnak”. A másik gyanúsítottal szemben kényszerintézkedést nem alkalmaztak, őt a nyomozó ügyészség nem vette őrizetbe. Amennyiben a törvényi feltételek fennállnak, 15 napon belül őt is bíróság elé állíthatják.

Kedden több ezren tüntettek az Országgyűlés feloszlatását és előre hozott választásokat követelve Budapesten. A rendőrök tizenkét embert előállítottak a demonstrációkról, hat embert bűncselekmény, hatot pedig szabálysértés gyanúja miatt.

A tüntetések este háromnegyed 10 előtt értek véget. A rendőrség és a mentőszolgálat 21 óra utáni tájékoztatása szerint tizenöt rendőr és tíz civil sérült meg a keddi tüntetések során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik