Belföld

Öt Kossuth téri tüntetőt előállított a rendőrség

Öt tüntetőt állított elő a rendőrség kedd délután a fővárosi Kossuth térről, mert a tüntetők egy kis csoportja a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a lezárandó területet, - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Civil Összefogásért Fórum által bejelentett rendezvény 13 órakor kezdődött meg a Kossuth tér és az Alkotmány utca torkolatában. A rendőrök a demonstráció kezdete előtt többször is felszólították a tüntetőket, hogy a térnek azon a részén demonstráljanak, ahol az megengedett. Majd a Vértanúk tere irányából és a Néprajzi Múzeum irányából az Alkotmány utcába szorították a Kossuth téren álló embereket.

A BRFK tájékoztatása szerint a tüntetők egy kis csoportja a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a lezárandó területet, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt öt embert állítottak elő.

A civilek azt követelik a parlamentben Gyurcsány Ferenc bizalmatlansági indítványát tárgyaló képviselőktől, hogy ne akadályozzák a szabad választásokat, ne szavazzák meg Bajnai Gordont miniszterelnöknek.

A környéken jelentős a rendőri készültség, több busznyi és teherautónyi rendőr várakozik, két vízágyú is készültségben áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik