Belföld

Nem szavaznak a parlament feloszlatásáról

A képviselők 169 igen szavazattal, 199 ellenében, egy tartózkodással utasították el az Országgyűlés feloszlásáról szóló, a Fidesz-KDNP frakciószövetség által benyújtott javaslat tárgysorozatba vételét kedden az Országgyűlésben.

A benyújtók nevében Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a képviselőktől, hogy nyissák meg a vitát a parlament feloszlatásáról és az új választás kiírásáról, vegyék tárgysorozatba a Fidesz-KDNP frakciószövetség országgyűlési határozati javaslatát.

A Fidesz frakcióvezetője indoklásként közölte: ma a kormány politikája és a választópolgárok között hitelességi szakadék tátong, így a legjobb megoldás az, ha mind a kormánypártok, mind az ellenzék politikusai elszámolnak az elmúlt három, illetve hét év munkájával, és a választópolgárok döntését kérik arról, ki irányítsa az országot, és milyen irányba menjen tovább az ország.

Politikai többségre és társadalmi többségre van szüksége az új kormánynak, hiszen olyan periódus előtt állunk, amikor “mindannyiunk kötelessége a politikai hitelesség újrateremtése, a választópolgárok meggyőződésének megerősítése, miszerint a demokrácia magasabb rendű mindenfajta nem demokratikus politikai berendezkedésnél” – fogalmazott Navracsics Tibor.

Hozzátette: az Országgyűlés jó példát mutathatna azzal, ha egy rövid vitát követően tárgysorozatba venné a Fidesz-KDNP indítványát. A többi frakció, illetve a független képviselők nevében felszólaló nem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik