Belföld

Majtényi visszaküldte Szabó Máténak a kitüntetését

Visszaküldte a múlt évben Szabó Mátétól kapott ombudsmani kitüntetését Majtényi László. A volt adatvédelmi biztos, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke ezzel is kifejezte tiltakozását az állampolgári jogok biztosának "cigánybűnözéssel" kapcsolatban tett kijelentése miatt - írta a RomNet.

Majtényi László egyszerűen postára adta a Justitia Regnorum Fundamentum, azaz “Az igazság a birodalom alapja” nevű elismerést, és így juttatta el az állampolgári jogok biztosának.

Majtényi László tavaly június 27-én, első országgyűlési biztosok megválasztásának napján tartott ünnepségen vette át az adatvédelmi kitüntetést Szabó Mátétól. Az ünnepség napján már nem volt hivatalában Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman, utódját pedig nem választotta meg az országgyűlés, így az állampolgári jogok biztos döntött az elismerésről és ő is adta át.

Majtényi László jogász, a Soros Alapítvány áltál 2003-ban létrehozott Eötvös Károly Intézet alapító elnöke korábban közleményben tiltakozott Szabó Máté cigányozása miatt. Az állampolgári jogok biztosa ugyanis a Figyelőnetnek adott interjúban azt mondta: létezik a cigánybűnözés. A kijelentés miatt tucatnyi jogvédő szervezet tiltakozott, és lemondását követelték. Ennek hatására Szabó Máté visszavonta kijelentését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik