Belföld

Kővári Jánost indítja a Fidesz Pécsett

A Fidesz Kővári Jánost, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alelnökét, a szervezet pécsi közgyűlési frakcióvezetőjét indítja az időközi országgyűlési választáson Baranya 3. számú választókerületében.

“Kővári János eddig is sokat tett a városért, civil képviselőként a közgyűlésben gyakran együtt dolgozik a Fidesz-KDNP-frakció tagjaival, képességei pedig alkalmassá teszik Pécs-Kertváros és a környező települések parlamenti képviseletére” – indokolta a Fidesz javaslatát Csizi Péter, választókerületi elnök.

Kővári János (Fotó: MTI)

Kővári János (Fotó: MTI)

Kővári János azt mondta: azért vállalja a megmérettetést, mert úgy látja, “ez a körzet gazdátlan, az ott élők érdekei nem jelennek meg a döntéshozatalban”.

Baranya 3. számú egyéni országgyűlési választókörzetében azért tartanak időközi választást, mert a korábbi országgyűlési képviselő, Toller László a cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével a közelmúltban elvesztette választójogát, így parlamenti mandátumát is.

Az időközi választás az európai parlamenti választások napján, június 7-én lesz; Kővári János mellett a szocialista Tóth Bertalan, valamint függetlenként Juhász István jelezte részvételét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik