Belföld

Távozik a kormányszóvivő

Nem marad kormányszóvivő a Bajnai Gordon vezette kabinetben Daróczi Dávid - derült ki a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakból.

Daróczi Dávid úgy fogalmazott: szakértő volt és szakértő is maradt, aki már a megbízatás kezdetén úgy gondolta, hogy addig marad a poszton, ameddig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök.

A kormányszóvivő a tájékoztatón arról is beszélt, hogy utolsó ülését tartotta jelenlegi összetételében a kormány szerdán.

A kormányülésen a miniszterelnök elköszönt a kabinet tagjaitól. Megerősítette az ülésen is: a jövőjét Magyarországon képzeli el, a közélet egyik szereplőjeként, de az eddigieknél hátrébb fog lépni – idézte fel a miniszterelnök szavait.
Hozzátette: Gyurcsány Ferenc az ülésen ugyanúgy fogalmazott, mint a nyilvánosság előtt a vasárnapi MSZP kongresszuson. Mint mondta: a miniszterelnök szerint a kormány követett ugyan el hibákat, de szerinte a lényeget és a politika főbb kérdéseit tekintve az használ az országnak, amit az általa vezetett kormány tett.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Magyarországon progresszív politikára van szükség, és annak érdekében lépett hátrébb, hogy ez folytatódhasson. Daróczi Dávid kérdésére válaszolva azt mondta: a kormánytagok és Gyurcsány Ferenc sem tudja még, hogy ki marad miniszter és ki nem. Hasonló kérdésekre válaszolva közölte, a Bajnai-kormány névsorát Bajnai Gordon hozza majd nyilvánosságra. Kitért arra: Gyurcsány Ferenc eddigi kormányai összesen 219 kormányülést tartottak.
A 2006-os megalakulása óta 1084 kormányrendeletet, illetve 914 határozatot hozott a kormány. Ebben nincsenek benne a szerdai döntések – közölte.

A kormány 404 törvényjavaslatot nyújtott be ebben az időszakban, ebből 338-at már kihirdettek, további kettő vár éppen elnöki aláírásra, 44 tárgyalása pedig még folyamatban van – mondta el Daróczi Dávid. A leköszönő kormányszóvivő felsorolta a kormány eddigi legfontosabb intézkedéseit is.
Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-nek egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy marad-e a posztján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik