Belföld

7518 pár cipőt vesz a BKV

Összesen 7518 pár - fele-fele arányban téli és nyári - cipőt vásárolna a BKV; formacipő-tanácsadásra 700 ezer forintot költött a főváros közlekedési vállalata - olvasható az Utazó Kiskövet blogon kedden.

A blog szerint a BKV által kiírt közbeszerzés tartalmazza, hogy a cipőket két év alatt kell leszállítania a nyertesnek. A lábbeliket azok az alkalmazottak viselhetik majd, akik az utcán, a forgalomban dolgoznak.

A tender érdekessége, hogy nem konkrét cipőt kell szállítani, hanem utalványos rendszerben kell a dolgozókat kiszolgálni, érdemben tehát a cipőkereskedők tudnak ajánlatot tenni – olvasható a blogon.

A pályázat értékelésekor 70 százalékban számít az ajánlati ár, 15 százalékot számít a bolt megközelíthetősége, és másik 15 százalékot ér a bolt nyitvatartási ideje.

A blog úgy tudja, hogy a pályázaton csak olyan cégek lehetnek sikeresek, amelyek az elmúlt két évben legalább 100 millió forintos forgalmat értek el, és ebből legalább 20 millió forint cipőkből származott.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója egy márciusi sajtótájékoztatón külön kitért arra, hogy azért volt szükség formacipő-tanácsadásra, mert a cég nem rendelkezik cipőipari ismerettel bíró munkatárssal. Egy 3-4 évente felmerülő beszerzés nem is indokolja ilyen szakismerettel bíró dolgozó alkalmazását – tette hozzá akkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik