Belföld

Cozma-ügy: újabb gyanúsítottak

Egy budapesti nő és egy férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség a Cozma-üggyel összefüggésben - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mindkét embert bűnpártolással gyanúsítják, a férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a nő szabadlábon védekezhet – mondta Váradi Piroska, aki az üggyel kapcsolatosan részletekre nem kívánt kitérni.

Lapértesülések szerint a gyilkosság másnapján Ausztriában elfogott R. Sándor barátnője a bűnpártolással gyanúsított nő, aki azt a gépkocsit vezette, amellyel R. Sándor és bűntársa, N. Győző menekültek Olaszország irányába az osztrák A2-es autópályán.

A Cozma-gyilkosságnak eddig öt gyanúsítottja van, akik valamennyien előzetes letartóztatásban vannak: R. Sándort, N. Győzőt, Sz. Ivánt, P. Gábort és B. Csabát társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, valamint súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítja a rendőrség.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott 26 éves kézilabdázóját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A nyomozás eddigi adatai szerint a bárban szórakozó kézilabdázóba belekötöttek N. Győző és társai, majd az utcán folytatódó dulakodás közben halálos szúrás érte Marian Cozmát. A csapattársuk és barátjuk segítségére siető Ivan Pesics horvát válogatott kézilabdázót vesén szúrták, Zarko Sesum szerb válogatott kézilabdázónak pedig az arccsontja törött el egy rúgástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik