Belföld

Bokros nem vállalja

Bokros nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Az MDF pedig bátran áll az előrehozott választások elé, ha sor kerül rá - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A párt két EP-képviselővel számol.

Bokros Lajos nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget – jelentette be a Horn-kormány valamikori pénzügyminisztere az MDF európai parlamenti választási kampánynyitóján.

Szóba sem kerül még annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam – mondta Bokros Lajos, hozzátéve: “sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom”.

Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól – állapította meg.

Dávid: előrehozott

Ha sor kerül rá, az MDF bátran állhat az előrehozott választás elé, hiszen a választók tudják, hogy mit várhatnak a párttól. A választás mérföldkő lehet a Magyar Demokrata Fórum számára – hangsúlyozta Dávid Ibolya pártelnök.

Bokros nem futamodik meg

Bokros Lajos kiemelte: “erről az útról le kellene térni, az egyik nagyon komoly út az előre hozott választás”.

Arra a kérdésre, hogy előre hozott választások esetén lehet-e Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltje, a volt pénzügyminiszter azt mondta: “ha az ország előtt álló feladatok megoldására szükség van az én személyemre, programomra, hitelességemre, akkor sohasem szoktam megfutamodni a feladatok elől”.

Két EP-hellyel számolnak

Két biztos képviselői hellyel számol az MDF az európai parlamenti választásokon – mondta Dávid Ibolya pártelnök az MTI kérdésére az MDF kampánynyitóján szombaton Budapesten.

Két biztos képviselői helyre számít a Magyar Demokrata Fórum az európai parlamenti választáson, de egy nagyon jó szereplés esetén akár a negyedik helynél állhat meg a lista – mondta Dávid Ibolya a kampánynyitón tartott sajtóértekezleten az MTI kérdésére.

Az MDF EP-listájának ötödik helyén álló pártelnök hozzátette: ő maga “nem kacérkodik” az európai képviselőséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik