Belföld

Fegyelmit kaphatnak a Cozma-gyilkosság rendőrei

Nem voltak elég gyorsak az eljárás során a helyszínen intézkedő rendőrök.

Fegyelmi vizsgálatot rendelt el Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány azok ellen a kollégái ellen, akik a veszprémi Cozma-gyilkosságot követően a Patrióta bárban intézkedtek.

A főkapitány a fegyelmi eljárás elrendelésének pontos okáról és annak további részleteiről a pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatón nem beszélt, csupán annyit mondott, hogy a “gyorsasággal voltak bajai”. Hangsúlyozta azonban, hogy nem állapított meg súlyos fegyelemsértést.

Bolcsik Zoltán elmondta, a szórakozóhelyen két szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott, egyikük a bűncselekmény előtt mintegy fél órával távozott. Két másik, szintén szolgálaton kívüli rendőr a gyilkosság után érkezett a helyszínre. A három rendőr megvárta intézkedő kollegáit, és jelentést tett a történtekről. Az első járőrpáros a bejelentés követően négy perc múlva érkezett a bűncselekmény helyszínére. Aznap tizenegy rendőr teljesített szolgálatot a városban – tette hozzá.

A főkapitány cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint az ott tartózkodó rendőröknek bármiféle kapcsolatuk lett volna az elkövetői körrel, valamint azt, hogy a szórakozóhelyen rendőrök őrző-védő feladatokat láttak volna el.

Közölte, a bárban tartózkodó bírót tanúként kihallgatták, de ő érdemi információval nem tudott szolgálni, mert az események előtt távozott a szórakozóhelyről. Összesen egyébként eddig 150 tanút hallgattak ki az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik