Belföld

Fegyverszakértők nyomoznak Tatárszentgyörgy ügyében

Többek között fegyver-, vegyész-, nyom- és hemogenetikai szakértők szakvéleményét is kikérték a nyomozók - tájékoztatott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója a tatárszentgyörgyi bűncselekmény ügyében.

Petőfi Attila, az NNI igazgatója több részletet egyelőre nem kívánt elárulni a nyomozásról.

Tatárszentgyörgyön hétfőre virradóra agyonlőttek egy roma származású apát és kisfiát. A rendőrség eleinte azt közölte: füstmérgezésben vesztették életüket, miután a házuk leégett, később elismerték azt, amit roma vezetők már korábban is tényként kezeltek, hogy az áldozatokat megölték.
Szerdán az országos rendőrfőkapitány arra utasította több beosztottját, hogy csütörtökön sajtótájékoztatón számoljanak be az elmúlt napokban történt bűncselekmények nyomozásainak eddigi eredményeiről.

A veszprémi rendőrkapitánynak a Cozma-gyilkosságról, Ármós Sándornak a kiskunlacházi és a tatárszentgyörgyi emberölésekkel kapcsolatban, Petőfi Attilának pedig a romák sérelmére elkövetett molotov-koktélos és fegyveres támadásokkal kapcsolatban folytatott nyomozások állásáról kell beszámolnia. Ezen a tájékoztatón az ORFK bűnügyi igazgatója, Házi István is részt vesz majd, mint a bűnügyi szakterület felügyeletét ellátó vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik