Belföld

Több tonna gyanús halat fogtak a pénzügyőrök

Épp foglalkoztatotti ellenőrzést végeztek a pénzügyőrök, amikor belenéztek a fagyasztóba. 2,4 tonna ismeretlen eredetű halat találtak.

A vám- és pénzügyőrség munkatársai foglalkoztatotti ellenőrzést végeztek Budapesten egy VIII. kerületi élelmiszerüzletben – közölte az FN-nel Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

Miután a pénzügyőrök az ellenőrzésen fennakadt kereskedő árukészletét is gyanúsnak találták, az üzlethelyiségben található fagyasztóládákat is átvizsgálták. A ládákban mintegy 2,4 tonna mennyiségben találtak tengeri és édesvízi állatok húsát tartalmazó zacskókat, amelyeken semmilyen kereskedelmi és törvényi előírás szerinti jelölés nem volt.

A pénzügyőrök értesítették az illetékes élelmiszer-biztonsági hatóságot, akik a helyszínre érkezve azonnal beszállíttatták bevizsgálásra az élelmiszerként árusított termékeket. A vámhatóság a be nem jelentett munkaerő, valamint az áruk eredetének igazolása ügyében az üzlet kínai tulajdonosa ellen eljárást indított.

A különleges halak, rákok, medúzák, garnélák, kagylók stb. húsát és egyéb részeit az élelmiszer-biztonsági hatóság határozattal lefoglalta, és elrendelte azok haladéktalan megsemmisítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik