Belföld

Tanárokat vertek a nyolcadik kerületben

Két pedagógust bántalmazott egy diákjuk rokona hétfőn Budapest VIII. kerületében; az erőszakoskodó férfit őrizetbe vették, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás - közölte a rendőrség.

Egy általános iskola két pedagógusa hétfőn kora délután a Mátyás téri játszótérre kísérte diákjait hógolyózni. Nem sokkal később azt vették észre, hogy két fiú a hóban „fürdeti” harmadik társukat. Ekkor közelebb lépve a fiúkra szóltak, hogy hagyják ezt abba – mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A felszólítás után odalépett a két tanárnőhöz egy számukra ismeretlen férfi és egy nő. A férfi minősíthetetlen hangon szidalmazta, fenyegette őket, mondván: látta, hogy meg akarják ütni a gyereket. A férfi aztán hirtelen közelebb lépve leköpte, majd ütésre emelve a kezét mindkét pedagógust meglökte, egyiküket a nyakánál, ez a tanárnő ennek következtében elharapta a nyelvét.

A tanárnők végül elfordultak a két ismeretlentől, összeterelték a gyerekeket, és visszakísérték őket az iskolába. A pedagógusok a támadás során orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedtek.
A rendőrök rövid idő alatt megállapították, hogy a pedagógusokra támadó férfi az egyik „fürdető” diák hozzátartozója. A 37 éves férfit még az éjszaka elfogták és előállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik