Belföld

Folyamatosan takarítják az utakat

Az Útinform tájékoztatása szerint a magyarországi fő- és mellékutak a csapadékos helyeken általában havasak, hókásásak vagy a letaposott hótól síkosak.

A Dél-Dunántúlon Szentlőrincnél és a Tiszántúl északi megyéiben helyenként jegesek vagy jégbordásak mellékutak. Máshol vizesek vagy a megelőző sózás következtében nedvesek a közutak.

Az autópályák mindenütt jégmentesek. Általában vizes és sótól nedves burkolatok váltakoznak, de az M7-es Pest megyei szakasza és az M9-es autópálya havas, az M5-ös autópálya pedig Újhartyán közelében latyakos – tette hozzá az Útinform fődiszpécsere.

A Fővinform fődiszpécsere azt mondta, hogy a budai utak egy része havas, latyakos. Nagyobb balesetekről nem érkeztek jelentések, kisebb koccanások és árokba csúszott autók azonban előfordulnak – tette hozzá Pongrácz Dániel.
Töltse fel Ön is téli fotótit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Kukucs2) tette!

Töltse fel Ön is téli fotótit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Kukucs2) tette!

A BKV járatai rendben elindultak a fővárosban, néhány perces késésekre viszont lehet számítani. A buszvezetőket arra kérték, hogy a megszokottnál is óvatosabban vezessenek – mondta a közlekedési társaság fődiszpécsere.

Kedden reggel közterület-fenntartó 82 munkagépe dolgozott a főváros útjain, ez tizenkettővel több, mint egy nappal korábban. A nagy mennyiségű hó miatt kellett megerősíteni létszámot – mondta Horváth László, az FKF helyettes szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik