Belföld

Zéró toleranciát hirdetett a nógrádi főkapitány

Zéró toleranciát hirdetett meg Nógrád megye rendőrfőkapitánya valamennyi jogsértővel szemben, a kért intézkedéseket feladattervben kapják meg a kapitányok.

“Feladattervben kapják meg a kapitányok, hogy valamennyi településen mérjék fel azokat a személyeket, akik megkeserítik az ott élők mindennapi életét” – jelentette be Szabó Jenő főkapitány a testület évértékelő sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint megkeresik a törvényes feltételeit, hogy ezeket az embereket eljárás alá vonják, érezzék a rendőrség jelenlétét, és ők féljenek a rendőrségtől, ne a jogkövető állampolgárok.

Arra a kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy jogvédő szervezetek, vagy az ombudsman aggályosnak találják majd ezt, Szabó Jenő azt válaszolta: nem tartanak ettől, mert a törvényességen van a hangsúly, a törvényes eszközök teljes tárházáról, és akár a vagyonosodási vizsgálatról is.

Ezekre az emberekre zéró tolerancia érvényes, akár nagyobb súlyú bűncselekményekről, akár gyümölcslopásokról vagy éjszakai motoros randalírozásról van szó – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik