Belföld

Gázrobbanás történt Polgáron

Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze vasárnap délutánra a pénteken történt, két halálos áldozatot követelő gázrobbanás ügyében Tóth József, Polgár polgármestere.

A városvezető elmondta: a tűzoltóság, a rendőrség, a gázszolgáltató szakemberei jelenleg is a robbanás helyszínén tartózkodnak. A romeltakarítás csak a szakértői szemle befejezése után kezdődhet meg – tette hozzá.

Tóth József beszámolója szerint a péntek délután bekövetkezett tragédia helyszínét sokan keresik fel, többen segítséget ajánlottak fel a házak helyreállításához. E segítségek koordinálására és az önkormányzati támogatásról való döntés érdekében hívta össze a rendkívüli képviselő-testületi ülést vasárnapra.

Tájékoztatása szerint ekkor döntenek arról, esetlegesen ki milyen anyagi támogatásra szorul, illetve milyen eszközökre, gépekre, anyagokra van szükség a gyors helyreállítás érdekében.

Több biztosító társaság képviselője a helyszínen tartózkodik, a károk felmérése folyamatos – tette hozzá Tóth József.
Polgáron, egy Dante utcai házban pénteken délután négy órakor következett be hatalmas erejű robbanás, amelynek következtében a házban tartózkodó 74 éves édesanya és 32 éves fia életét vesztette. A robbanás erejétől további négy épület súlyosan megrongálódott, további 6-8-ban pedig kisebb-nagyobb károk keletkeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik