Belföld

Tényleges életfogytiglan a kaszinós gyilkosnak

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a soproni kaszinós gyilkost a Győri Ítélőtáblán Kovács Tamás bíró tanácsa kedden.

Nagy Zoltán kollégiumvezető bíró elmondta: az ítélet értelmében nem bocsátható feltételes szabadságra az a 31 éves férfi, aki 2006. február 8-ára virradó éjszaka megölte az egyik soproni kaszinó női és férfi alkalmazottját.

A fiatal nőt – aki aznap szabadnapos volt – azért kereste fel a lakásán, hogy játékra pénzt kérjen tőle. Mivel nem kapott, maroklőfegyverrel előbb homlokon vágta, majd fejbe és hátba lőtte. A férfi a gyilkosság árán szerzett 30 ezer forintot a kaszinóban eljátszotta.

Ezután az ott dolgozó férfitől kért hitelt további játékra, de mivel nem kapott, eltávozott. Hajnalban azonban visszament, fejbe lőtte a fiatalembert, és elvitt 400 ezer forintot, amellyel Kópházára ment játszani. Ott fogták el a rendőrök.

Nagy Zoltán emlékeztetett: a bűnügyben első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság járt el, amelynek ítéletét a Győri Ítélőtábla helyben hagyta. A tettest lőfegyverrel és lőszerrel, valamint kábítószerrel való visszaélés miatt is elítélték – fűzte hozzá a kollégiumvezető bíró.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a vádlott vagyon elleni bűncselekmények, illetve lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt már többször volt büntetve. Rendszeresen használt kábítószert és nyugtató gyógyszereket. Játékszenvedélye olyan nagy volt, hogy egy év alatt több mint hatmillió forintot vert el szerencsejátékra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik