Belföld

Öt enyingi előzetesben

Öt gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság résztvevői közül kedden a székesfehérvári városi bíróság - közölte a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

A székesfehérvári városi ügyészség hét gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte – mondta el Gieszné Boda Orsolya.

A nyomozási bírák ezt öt férfinál megalapozottnak tartották, egy gyanúsított esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, egynél pedig nem tartották indokoltnak kényszerintézkedés bevezetését, őt szabadlábra helyezték – tájékoztatott a szóvivő.

A döntés csak a lakhelyelhagyási tilalom esetében jogerős. Az előzetes letartóztatásba helyezés ellen a gyanúsítottak és védőik, a szabadlábra helyezés ellen pedig az ügyész nyújtott be fellebbezést.

Szombat este az enyingi benzinkútnál egy 15-20 fős, egyikük születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik