Belföld

Fideszes polgármestert jelentett fel az NBH

Újabb feljelentést tett a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, aki "egy vidéki város fideszes polgármesterét lehetséges felbujtóként jelöli meg egy államtitoksértéssel összefüggésben" - jelentette be Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter az atv.hu portálon kedden, válaszul egy olvasói kérdésre, amelyben arról érdeklődtek, hol tart az UD Zrt. ügye.

A miniszter válaszában emlékeztetett arra, hogy az UD Zrt.-vel kapcsolatos feljelentést a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója tette a rendelkezésére álló bizonyítékok alapján. Szilvásy György szerint a hivatal gyanúját a telefonlehallgatások támasztják alá, ezek képezhetik a nyomozás alapját.

“Elmondhatom, hogy az elmúlt időszakban az NBH vezetője egy újabb feljelentést is tett, amely egy vidéki város fideszes polgármesterét lehetséges felbujtóként jelöli meg egy államtitoksértéssel összefüggésben” – fogalmazott a politikus.

A miniszter egy másik, az UD Zrt. ügyére vonatkozó kérdésre válaszolva megerősítette, hogy létezik egy olyan polipszerűen működő, árnyék-titkosszolgálat, amely alapvetően üzleti megrendelésre dolgozik, és megbízásainak egy részét törvénytelen eszközök alkalmazásával teljesíti a gyanú szerint.

“Ennek a szervezetnek a vezetői kapcsolatban állnak egyes fideszes politikusokkal. Sőt, egyikőjük olyan feladatot is ad egy alkalommal, amelynek teljesítése törvényes úton megkérdőjelezhető” – fogalmazott Szilvásy György, aki szerint ezeket az állításokat a rendőrségi feljelentés mellékleteként átadott – az NBH által törvényesen elrendelt – telefonlehallgatások bizonyítják.

A Népszabadság szombati számában számolt be arról, hogy az NBH még tavaly ősszel feljelentette Meggyes Tamás országgyűlési képviselőt, Esztergom fideszes polgármesterét. A lap információi szerint feljelentői azzal gyanúsítják Meggyest, hogy “ismeretlen forrásból megszerezte esztergomi munkatársainak, helyi gazdasági, politikai ellenfeleinek mobilhívás-listáit”. A lapnak nyilatkozó polgármester azt mondta: soha nem volt a kezében senkinek a híváslistája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik