Belföld

Cozma-gyilkosság: ki mond igazat?

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, hogy feloldják az ő és a Veszprémi Városi Bíróság elnökének nyilatkozatai közötti ellentmondást - közölte a rendőrség, miután a stop.hu hírportál a felek által elmondottakat közölve arról készített összeállítást, hogy miért adták ki késve a nemzetközi körözést a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjai ellen.

A hírportál beszámolója szerint Bencze József országos rendőrfőkapitány azt állította: a február 8-án hajnalban történt gyilkosság feltételezett elkövetői ellen csak délután ötkor tudták kiadni a körözést az ügyeletes bíró elérhetetlensége miatt. A Veszprémi Városi Bíróság elnöke ezzel szemben azt állította, a bíró elérhető volt, ám senki nem kereste őt. A bíróság közlése szerint az első megkeresés 19 óra 20 perckor érkezett, így este 8-kor tudták csak kiadni a körözést.

A rendőrség interneten közzétett közleménye szerint az ORFK vezetője a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesétől informálódott, és az ügy tisztázása érdekében soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban szóváltást követően halálos szúrás érte Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának és a román válogatottnak a tagját. A segítségére siető csapattársai, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarkó Sesum súlyos sérüléseket szenvedett.

A bűncselekménnyel három férfit gyanúsít a rendőrség, közülük kettőt Ausztriában fogtak el, harmadik társuk pedig Magyarországon adta fel magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik