Belföld

Megtalálták Ophélie holttestét?

Elképzelhető, hogy megtalálták a decemberben eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét Csepelen a Dunában csütörtök este, a szülőket már értesítették - közölte a BRFK sajtóügyeletese. Budapest főkapitánya szerint az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre.

Az eddigi információk alapján nem zárható ki, hogy a decemberben eltűnt francia diáklány holttestét találták meg. A helyszíni szemle ezekben a percekben is tart. Délután hat órakor hajósoktól érkezett a vízi rendőrséghez jelzés arról, hogy a Duna XXI. kerületi szakaszán holttestet láttak.

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadság internetes oldala szerint azt mondta, hogy testalkata és a ruházata alapján nagy valószínűséggel a decemberben nyomtalanul eltűnt Ophélie Aurélie Bretnacher holttestét találták meg. Az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre, a holttesten csak az látszik, hogy több mint két hónapot vízben volt. A rendőrség DNS- és szakértői vizsgálatokat kért, tisztázandó az elhunyt személyazonosságát, valamint azt, hogy baleset vagy bűntény áldozata lett-e – írja a nol.hu.

Helyszíni szemle a csepeli szabadkikötőnél (MTI)

Helyszíni szemle a csepeli szabadkikötőnél (MTI)

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A rendőrség korábbi közlése szerint eltűnésének éjjelén a lány egy Dohány utcai szórakozóhelyen alkoholt fogyasztott, majd nem a megszokott útvonalon indult el hazafelé budai lakásába. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható, éjjel háromnegyed kettőkor készültek a Roosevelt térnél.

Az eljárás során a héttagú nyomozócsoport mintegy negyven embert hallgatott ki. Korábban a dunai vízi rendészet a rajnai csendőrszolgálattal közösen egy nagyteljesítményű szonárral (hangvisszaverődés alapján kereső berendezéssel) átvizsgálta a Duna Lánchíd alatti szakaszát, de holttestet nem talált. Franciaországban a család feljelentése alapján emberrablás gyanújával előzetes bűnügyi eljárás kezdődött. A diáklány keresésében december 18-a óta francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik