Belföld

Fehérváron bujkál Sztojka Iván?

A veszprémi gyilkosság ügyében körözött Sztojka Ivánt keresve rendőrségi akció zajlott Székesfehérváron egy tízemeletes panelházban, de a gyanúsítottat nem találták meg - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A kutatásra azért került sor, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság olyan jelzést kapott, mely szerint a férfi a palotavárosi Sziget utca egyik tízemeletes épületének egyik lakásában tartózkodik. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika rendőr százados hozzátette: a gyanúsított nem tartózkodott a lakásban.

Egy nappal korábban is jelzést kapott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, amely szerint a nemzetközi körözéssel keresett férfi Székesfehérváron van, s egy megadott típusú és rendszámú gépkocsival közlekedik. Az autót a kórház közelében állították meg és vonták ellenőrzés alá, de Sztojka Iván nem volt a kocsiban.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda-csapatának román válogatott beállósát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően az életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett az összetűzés során.

A rendőrség három férfit gyanúsít a veszprémi kézilabdások megkéselésével, közülük kettőt – a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt – Ausztriában elfogtak. Az ügy harmadik gyanúsítottját, Sztojka Iván enyingi lakost még körözik, elfogására külön nyomozócsoport alakult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik