Belföld

Vámosokat vertek csempészek

Két vámost vertek meg csempészek a kárpátaljai nagyszőlősi járásban található nevetlenfalui (Gyakovo) ukrán-román határátkelőhelyen.

Két ismeretlen viperával (teleszkópos ólmosbot) és baseballütővel támadta meg a munkahelyükről hazafelé tartó vámosokat Nevetlenfaluban.

A pénzügyőrökre munkájuk miatt támadtak rá, ugyanis a verőemberek az ütlegek során utaltak egy csempészcigaretta-szállítmány feltartóztatására, és kilátásba helyezték a sértettek családjainak kiirtását, ha ez még egyszer előfordul – jelentette szerdán az ungvári zakarpattya.net.ua ineternetes hírportál.

A megtámadott pénzügyőrök egyike a napokban hétezer doboz csempészcigarettára bukkant egy Romániából Ukrajnába tartó autóbuszban. Az ukrán törvények értelmében a határátkelőhelyen megtalált csempészárun kívül a vámhatóság elkobozza a bűncselekmény elkövetésére használt járművet is.

Az ukrán vámszolgálatot nyugtalanítja a nagyszőlősi vámhivatal munkatársait ért támadás, mivel a pénzügyőrök szociális és fizikai védelme a vámügy egyik legsebezhetőbb pontja – írta az ungvári hírportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik