Belföld

Rászáll az APEH Sztojkára

Vagyonosodási vizsgálatot kért a rendőrség a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván ellen - írta a Népszabadság. A Bors című bulvárlapban megszólalt Sztojka édesanyja, aki szerint a családjuk bodzagyűjtésből és vasazásból él. Magyar Nemzet szerint a Veszprémben történtek miatt felvetődött Bencze József menesztése.

Vagyonosodási vizsgálatot kért a rendőrség az APEH-től Sztojka Iván és más gyanúsítottak ellen – erősítette meg a Népszabadságnak Bencze József országos rendőrfőkapitány. Mint mondta, okkal feltételezhető e személyekről, hogy kizárólag bűncselekményből élnek.

“Egyszerű, tisztességes emberek vagyunk, akik bodzagyűjtésből és vasazásból élnek” – nyilatkozta a Borsnak a veszprémi gyilkosság miatt körözött Sztojka Iván édesanyja, aki nem tartja valószínűnek, hogy a fia külföldre menekült volna, mert nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Iván állítólag azt üzente a rendőröknek, hogy csak holtan kapják el.

Ezzel közel egy időben Enying polgármestere, Tóth Dezső azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy óriási hiba, hogy az APEH nem vizsgálja az olyan látványos vagyongyarapodásokat, mint Sztojka Iváné és más enyingi lakosoké. A lap szerint Veszprémben történtek miatt felvetődött Bencze József menesztése; Gyurcsány Ferenc ezzel a lépéssel hárítaná el magáról a felelősséget.

Sztojka fotótja az iWiW-ről, ahonnan a iwiw üzemeltetői

Sztojka fotója az iWiW-ről, amelynek az üzemeltetői hétfőn törölték a rendszerből a számos, halálos fenyegetésű komment miatt

Ám a Magyar Nemzet információi szerint Bencze Józsefet eddig nem érte különösebb kritika a párt illetve a frakció részéről. A lapnak egy vezető szocialista politikus azt mondta: ha a kormányfő valakivel el akarná vitetni a balhét, arra a legalkalmasabb a rendészeti miniszter lenne, hiszen Draskovicsot a szocialista képviselők jó része nem szíveli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik