Belföld

A politikusok is beszálltak Sztojka vérdíjába

További egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Veszprém Megye Közgyűlése a Marian Cozma, volt veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsítható, ám még szökésben lévő Sztojka Iván kézre kerítőjének.

Így annak, aki a gyanúsított tartózkodási helyéről olyan érdemi információval rendelkezik, amely alapján a körözött személy elfogásra kerül, a rendőrség 2 millió forint nyomravezetői díjat fizet ki.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 40 tagú testület mindegyik képviselője 20 ezer forintot ad a saját pénzéből, 200 ezret pedig a költségvetésből szavaztak meg egyhangúlag. Azt szeretnénk, ha minél gyorsabban elfogná a rendőrség az ügy harmadik gyanúsított bűnözőjét is, ez országosan is jelentős eredmény lenne – tette hozzá az elnök.

A gyanúsítottak: már csak Sztojka szabadlábon (MTI)

A gyanúsítottak: már csak Sztojka szabadlábon (MTI)

Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya szerint a közgyűlés felajánlása “nagy segítség a rendőrség számára”. Elmondta: már nem is egy, hanem két nyomozócsoport foglalkozik kizárólag Sztojka Iván kézre kerítésével, ugyanis bekapcsolódott a felkutatásába a Nemzeti Nyomozó Iroda úgynevezett “fejvadász csoportja” (célkörözési egysége) is.

Az összesen 2 millió forintos nyomravezetői díj már olyan jelentős összeg, amellyel még inkább elérhető az a cél, hogy minél gyorsabban elkaphassák a gyilkosság harmadik gyanúsítottját – hangsúlyozta a tábornok, köszönetet mondva a megyegyűlésnek a felajánlásért.

A megyei főkapitány utalt arra is, miszerint “nem zárja ki” hogy esetleg lesz a bűnügynek további gyanúsítottja is.

Veszprémben vasárnap hajnalban a Skorpió bárban (nevezik Patrióta bárnak is) szóváltásba keveredett egy nagyobb társaság az ott szórakozó veszprémi kézilabda csapat néhány tagjával, s a vita, veszekedés során Marian Cozmát, a csapat tagját, román válogatott játékost halálos mellkasi szúrás érte. Hátulról vesén szúrták a segítségére siető Ivan Pesic kapust, horvát válogatottat, Zarko Sesum, a csapat irányító játékosa, szerb válogatott pedig súlyos fej- és szemsérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik