Belföld

A közlekedési hatóság is vizsgálja a helikopterbalesetet

Nyomozást indított a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is a Csepel-szigetnél kedden délelőtt lezuhant helikopter ügyében.

A Közlekedésrendészeti Főosztály vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is vizsgálja.

A baleset a Csepel-sziget és a budai oldal között, a Lágymányosi hídtól körülbelül másfél kilométerre délre történt. A Robinson típusú helikopter farokrésze beakadt a szennyvíztisztító építése miatt a folyóban lévő uszály mögötti akna szélébe. (Az uszályhoz egy bárkahíd vezetett.) A gép farokrésze letört, az aknába zuhant, míg a helikopter törzse a Dunában landolt.

Kiemelték a helikoptert - KÉPGALÉRIA! (fotó: MTI)

Kiemelték a helikoptert – KÉPGALÉRIA! (fotó: MTI)

A munkások egy motorcsónakkal siettek a bajba jutottak segítségére, és az uszályon lévő daruval megakadályozták, hogy a gép teljesen elsüllyedjen. A gépen hárman utaztak, egyikük meghalt, a két másik férfi – a pilóta és egy fotós – nem sérült meg, ők saját felelősségükre úgy döntöttek, hogy kórházba sem mennek.

A csepeli szennyvíztisztítót építtető Csepel 2005 FH Konzorcium korábbi információja szerint az alvállalkozó cég egyik vezetője vesztette életét. Az alvállalkozó képviselője cégük munkáját fényképezte a helikopterről.

A balesetről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik