Belföld

Gyurcsány bekérette a rendőrfőkapitányt

Konzultációra magához hívta szerdára Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országos rendőrfőkapitányt.

A kormányfő azt mondta: a megbeszélésre azért van szükség, mert bebizonyosodott, hogy Magyarországon vannak olyan térségek és települések, ahol a mindennapi nyugalom, a közbiztonság állandó jelleggel sérül.

megbízottak újra

Visszaállítják a rendőrségi körzeti megbízotti (kmb-s) rendszert Nyíregyházán a bűnmegelőzés érdekében – jelentette be Csabai Lászlóné, a város MSZP-s polgármestere. A kmb-s rendszer ismét teljes körű lesz a város külső részeiben, s erről az önkormányzat és a helyi rendőrkapitányság állapodott meg – mondta a helyhatósági vezető.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: azt várja a rendőrségtől, hogy egy-két hónapon belül érzékelhető javulás következzen be az ilyen térségek többségében.

Végig kell gondolni, hogy a közrend biztosításában az elmúlt húsz évben alkalmazott filozófia és szereposztás megfelelő-e – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint szintén elgondolkodtató a tény, hogy az elmúlt években csökkent ugyan a súlyos, illetve erőszakos bűncselekmények, például az emberölések és a rablások száma, ellenben megsokasodtak a mindennapokat zavaró normasértések, konfliktusok, utcai és kocsmai viták.

Ezek majdhogynem jobban rombolják a köznyugalmat, mint a súlyosabb bűncselekmények – hangoztatta a miniszterelnök, aki szerint nem indulatokkal, hanem bölcsességgel, határozottsággal, bizonyos helyzetekben pedig keménységgel kell fellépni a bűnözés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik