Belföld

Orbán is mécsest gyújtott Cozma emlékére

Orbán Viktor a veszprémi sportcsarnokba látogatott hétfőn este, ahol beszélgetett a kézilabdacsapat vezetőivel és játékosaival, majd mécsest gyújtott a meggyilkolt Marian Cozma emlékére.

A Fidesz elnöke Navracsics Tibor frakcióvezető, Kósa Lajos alelnök és Schmitt Pál, a párt EP-listavezetője társaságában a Fidesz veszprémi elnökségi ülésének szünetében látogatott el a sportcsarnokban éppen edzést tartó kézilabdacsapathoz – mondta el Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője.

Orbán Viktor a Veszprém Arénában néhány szót is váltott az edzőkkel és a játékosokkal, mindenkinek sok lelkierőt, kitartást kívánt, és azt is, hogy a vasárnapi mérkőzésükön az elhunyt és sérült társaikért is játszva szerezzenek győzelmet.

A Fidesz elnöke ezután mécsest gyújtott a vasárnap hajnalban meggyilkolt román kézilabdás, Marian Cozma emlékére.

Az MTI úgy tudja, hogy Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője a nap folyamán meglátogatta a kétnapos elnökségi ülésen Veszprémben tartózkodó Fidesz-vezetőket.

Gyász mindenütt

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) hétfőn levélben fejezte ki együttérzését Marian Cozma halála miatt. Dunaújvárosban néhány százan, köztük a Dunaferr SE sportolói emlékeztek gyertyagyújtással, néma főhajtással a 26 évet élt román kézilabdázóra, a Veszprém beállósára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik