Belföld

Posztos rendőrt és belügyminisztériumot akar az MDF

Elkerülhetetlen a belügyminisztérium visszaállítása, mert a felügyelete alá tartozó két nagy terület, a közigazgatás és a rendőrség az ország rendjének biztosítéka - mondta Boross Péter volt belügyminiszter, MDF-es politikus.

A rendőrség társadalmi megítélése az elmúlt években romlott, az embereket semmi nem tartja vissza attól, hogy olyasmit kövessenek el, amit nem szabadna – közölte a volt miniszterelnök, megjegyezve: lehet tanárt verni, két nagy család egymásnak eshet és ütlegelheti egymást, mivel nincs a helyszínen és nincs elég rendőr.

Elmondta, hogy soron kívül hatmilliárd forintot kellene adni a rendőrségnek, és meg kell erősíteni a rendőrőrshálózatot is.
A konzervatívok javaslata szerint posztos rendőrökre van szükség minden 500 lakos feletti településen, illetve nagyvárosaink forgalmasabb csomópontjain, közterein.

Emellett azt is szorgalmazzák, hogy a rend és közbiztonság megerősítését szolgáló intézkedések végrehajtására a kormányzat különítsen el hatmilliárd forint rendkívüli támogatást a rendőrségnek.

Boross Péter azt mondta: nem találkozott egyetlen baloldali képviselővel sem a parlamentben, aki ne tartotta volna helyesnek visszaállítani a belügyminisztériumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik