Belföld

Megvertek egy tanítónőt Mándokon

A rendőrség kihallgatta azt az asszonyt és a lányát, akik egy tanítónőt vertek meg Mándokon. A verésben az iskolában tanuló negyedikes kislány 38 éves anyja és 18 éves nagyobbik lánya vett részt.

A Független Hírügynökségnek, Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőröket szerdán délután öt órakor hívták a támadás miatt. Az esti kihallgatásokkor az anya és nagyobbik lánya – akik megverték a tanítónőt – azt mondták, hogy azért ültek kerékpárra és mentek a tanítónőt megkeresni, mert a kisebbik lány sírva jött haza az iskolából. A kislány állítólag azt mondta otthon, hogy a tanítónő „mindenféle koszosnak” lehordta őt és nem engedte, hogy részt vegyen a farsangi előadásban.

Az anya és nagyobbik lánya ezután mentek a helyi művelődési házba, ahol az előadás próbáit tartotta a tanítónő. Szó nélkül nekiestek, haját tépték, lökdösték. A 26 éves, helyettesítő tanítónő könnyebben sérült.

Korábban felmerült olyan információ is, hogy a tanítónő a lány tetvességére is felhívta a figyelmet, ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta a rendőrség, mert a vallomásokból nem derül ki egyértelműen. A tanítónő állítólag mondott olyat, hogy a kislány fogja össze a haját.

Az asszony és a nagyobbik lány ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik