Belföld

Kegyetlenül halálra kínoztak három kismacskát

Pécsi középiskolások után nyomoz a rendőrség, akik videóra vették, ahogy brutális módon megkínoznak és megölnek három kölyökmacskát. Két évet kaphatnak.

Az ügyben az oktatási intézmény képviselője tett feljelentést, miután tudomására jutott, hogy az iskola több diákja ilyen vétséget követett el, és arról felvételeket is készítettek. A rendőrség állatkínzás vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, ennek során tanúkat hallgatnak meg, begyűjtik a lehetséges felvételeket az elkövetők elfogása érdekében. A fiatalok tettükért két év szabadságvesztéssel is büntethetők – közölte a pécsi rendőrkapitányság szóvivője.

A különösen brutális videóra az Orpheus Állatvédő Egyesület hívta fel a figyelmet. A felvételen fiatalok három kismacskát kínoznak. Az állatokat felakasztják, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik. Az elkövetők arca nem látszik, és hangfoszlányok hallhatók a felvételen. Az állatvédők azt kérik, ha bárki állatkínzásról értesül, azonnal tegyen bejelentést a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik